Hur läxhjälpen går till

Vi hoppas att kunna på ett konstruktivt och strukturerat sätt hjälpa ungdomar med deras studier. Tillsammans har vi närmare ett halvt sekel av erfarenhet. Det har gett oss förståelsen för hur viktigt det är med rätt studieteknik. Vi har inte uppfunnit någon revolutionerande metod utan vi kör på beprövade metoder som faktiskt fungerar, både enligt vetenskapen och våra egna erfarenheter. 

Varje läxhjälp och Workshop kommer att pågå i två timmar. Efter 25 minuters studietid ges en rast i fem minuter och detta upprepas tills passet/lektionen är över. Under varje rast är det viktigt att släppa fokuset från arbetet så att hjärnan får vila och produktiviteten hålls på topp. Att plugga ska vara kul så därför kommer rasterna användas till några korta roliga aktiviteter, exempelvis frågesport. 

Läxhjälp

Privat läxhjälp för dig som vill bli bättre på matematik och fysik. Här kommer det finnas lika många elever som undervisare på plats.

Workshop

I en ”Workshop” kommer det finnas två undervisare i salen och mellan 3-4 elever som alla går samma kurs och har liknande kursmål. Här kommer vi gå igenom olika satser inom matematiken och fysiken t.ex. Pythagoras sats eller derivatans definition. Vi planerar även att ha ”Workshops” inför nationella proven senare i vår.

Innan varje lektion/pass kommer vi vara förberedda med relevant teori och utmanande problem i alla svårighetsgrader. Vi värderar öppen kommunikation och tar gärna del av vilka områden du lärde dig förra veckan. Tanken är att då kan vi fokusera på och hjälpa till med det som känns svårt.